VIJESTI / AKTUELNOSTI

Cyan Racing razvija cestovni Lynk TCR automobil

S trkaće staze na cestu

 

Svi ljubitelji autotrka bi voljeli voziti automobile kao njihovi omiljeni vozači. Volkswagen je razvio Golf GTI TCR u čast njihovog iznimno uspješnog trkaćeg modela. Iako je prilično skup, ljubitelji ne žale novac i rado će priuštiti sebi automobil usko povezan sa trkaćim odjelom.

 

Cyan Racing, zadužen za razvoj trkaćeg Lynk & Co 03 TCR automobila kojeg će ove godine voziti Andy Priaulx, Yvan Muller, Yann Ehrlacher i Thed Bjork, odlučio je spremiti i koncept njihove cestovne izvedbe tog automobila. Zvanični partner Geely Group Motorsporta, Cyan Racing, naslijedio je nekadašnji Polestar (koji je sada brend za sebe). Polestar je prije toga razvio Volvo C30 koncept i Volvo S60 koncept, a sa oba modela, Volvo je nastupao u WTCC šampionatu.

 

„Ovo je prirodan korak za nas, zajedno sa Lynk & Co. Izrada cestovne verzije trkaćeg automobila je sjajan način da promovišete svoj automobil, ali da ga dodatno upoznate. Ovo je za sada koncept, ali radimo na tome da ubrzo postane produkcijski model.“ Rekao je Christian Dahl, osnivač i vlasnik Cyan Racinga.

 

Lynk & Co 03 Cyan Concept je razvio gotovo isti tim ljudi koji je razvio i Polestarove koncepte C30 sa 450 KS i S60 sa 508 KS.

 

„Naša filozofija je da stvaramo automobile za sve uslove. Šampionski automobil ne smije iznenaditi svog vozača. Bez obzira na to kakvi su uslovi na stazi, auto mora ostati savršeno uravnotežen. Time se vodimo i prilikom razvoja i izrade koncepta našeg cestovnog Lynk & Co 03 automobila.“, zaključio je Henrik Fries, šef odjela za istraživanje i razvoj u Cyan Racingu.

Razvoj Lynk & Co 03 Cyan Concept automobila se trenutno odvija Španiji, gdje se i sam tim Cyan Racinga sprema za njihov debi u novoj sezoni WTCR šampionata koja kreće početkom aprila.

13:20 | Mar 4, 2019

KOMENTARI (0)