VIJESTI / AKTUELNOSTI

Da li će ovako izgledati novi Audi RS4?

rs4

Audi RS4 Sedan

rs4

Audi RS4 Sedan

rs4

Audi RS4 Avant

rs4

Audi RS4 Sedan

Renderi prikazuju i sedan i karavan

 

Veliki broj fanova i kupaca Audijevih vozila već godinama moli da se u ponudu vrate i sedan modeli sa RS oznakom. Audi ne mari mnogo i uporno odbija vratiti barem neki RS sedan u život. Za sada, jedini RS sedan je RS3, a što se tiče ostalih, ostaje nam da maštamo kakvi mogu biti.

 

Veliki stručnjak za rendere Nikita Aksyonov je izradio render RS4 sedana, zasnovan na novom S4. Kada smo već spomenuli S4, uistinu čudi Audijeva odluka da ne prikažu i RS4 izvedbu istovremeno kad i ostale izvedbe modela A4. Tu odluku možemo opravdati njihovom željom da RS4 bude ekskluzivan u svakom smislu pa i po pitanju predstavljanja.

 

Aksyonovi renderi prikazuju zapravo standardni Audijev RS automobil. Posjeduje sve karakteristike tipičnog dizajna RS modela sa masivnom, crnom saćastom maskom hladnjaka. Nazad je difuzor sa dvije ovalne cijevi izduvnog sistema. RS4 bi dobio nova svjetla sa kaskadnim uzorkom koja elegantno trepere kada otkljujčavate automobil ili koristite pokazivače smjera.

 

Iz njemačke kompanije ne otkrivaju mnogo tajni o novom RS4. Gledajući trenutno stanje u kompaniji i smjer u kojem se kreću, vrlo moguće je da Audi upotrijebi 2.9 V6 motor koji koristi Porsche Panamera S i globalne verzije S6 i S7 (ne evropske jer koriste dizel motor). Nove glasine govore da nije nemoguće da motor bude slabiji od prethodnika, što se desilo i modelu S3 prije nekoliko godina. Ipak, vjerujemo da će Audi iskoristiti električni sistem od 48 V i izvući više snage za novi RS4.

06:49 | May 20, 2019

KOMENTARI (0)