VIJESTI / AKTUELNOSTI

Da li je ovo izgled novog BMW-a M2?

bmw

BMW M2 Gran Coupe

bmw

BMW M2 Gran Coupe

bmw

BMW M2 Gran Coupe

Budućnost BMW-ovih M modela

 

BMW je prošle sedmice predstavio Seriju 2 Gran Coupe. Automobil je potpuno atipičan BMW u odnosu na ono što smo navikli. Poprečno postavljeni četverocilindrični motor i prednji pogon su nešto što uopće ne liči na BMW, ali je to nešto na što se moramo navikavati obzirom na to da BMW-ov stari recept odlazi u zaborav, barem kada su manji modeli u pitanju.

 

Već pri premijernom predstavljanju, BMW je prikazao i M235i verziju koja je trenutno najperformantnija izvedba ovog automobila koju pokreće 2.0 litarski turbo motor sa 306 KS i 450 Nm obrtnog momenta, a budućnost nam sigurno donosi i čistokrvni M2. Gledajući ko mu je glavna konkurencija, M2 će gotovo izvjesno koristiti istu formulu kao i CLA 45 AMG – pod haubom će biti ultra snažni dvolitarski četverocilindarski motor.

 

Na prvim renderima koji su se pojavili na internetu, vidimo da bi BMW mogao ostati na ustaljenom konceptu svojih M modela. Veće kočnice, proširenja na blatobranima, četverostruki kraj izduvnog sistema, a prednji kraj je maksimalno „otvoren“ kako bi motor M2 mogao primiti što više zraka. Nadajmo se da će M2 biti podjednako impresivan u svojoj konačnoj izvedbi kao i na renderima.

09:51 | Oct 21, 2019

KOMENTARI (0)