VIJESTI / AKTUELNOSTI

Da li je ovo nasljednik Porschea 918?

porsche

Porsche 917 Concept

porsche

Porsche 917 Concept

porsche

Porsche 917 Concept

Kompjuterske studije procurile na internet

 

Porsche 918 Spyder će dobiti svog nasljednika kroz nekoliko godina. Postoji nekoliko teorija o tome kojim će puetm krenuti Porsche sa nasljednikom svog hiperautomobila. Prošlo je već sedam godina od predstavljanja modela 918 Spyder, a Porsche još uvijek nije siguran da li će to biti potpuno električni automobil ili će ponovo svojim kupcima ponuditi suludo brzi i napredni hibrid.

 

Prema posljednjim informacijama, novi Porscheov hiperautomobil će definitivno biti hibrid. Iako se njihov Taycan pokazao veoma dobrim i performantnim automobilom, u Porscheu smatraju da je još uvijek rano za potpuno električni hiperautomobil. I dok smo tu priču čuli već nekoliko puta, sada vam donosimo nešto novo. Na nizozemskog portalu Autovisie pojavile su se kompjuterske studije novog hiperautomobila.

 

Ono što je već na prvi pogled evidentno jeste činjenica da ovaj automobil uveliko podsjeća na legendarni 917, trkački automobil koji ih je proslavio na trkama izdržljivosti i osvojio 24 sata Le Mana. Koncept 917, predstavljen prije više od godinu dana, mogao bi poslužiti kao rani prikaz onoga što nas očekuje s novim Porscheovim hiperautomobilom. Na dolazak ovog automobila ćemo morati sačekati minimalno do 2025. godine, a namjera je da s novim modelom postave rekord na Nordschleifeu koji je sada u vlasništvu Lamborghinija.

09:59 | Apr 20, 2020

KOMENTARI (0)