VIJESTI / AKTUELNOSTI

Da li je ovo novi Mercedes-AMG GT? (VIDEO)

mercedes

Mercedes AMG GT koncept

mercedes

Mercedes AMG GT koncept

mercedes

Mercedes AMG GT koncept

Propust ili planiran „teaser“ nove generacije popularnog GT-a?

 

Mercedes je jedan od najpedantnijih brendova na svijetu. Njemačka disciplina je uvijek na djelu te su čak i najmanji propusti rijetkost. U kratkom video snimku koji prikazuje posjetu aktuelnog svjetskog prvaka u Formuli 1, Lewisa Hamiltona, Mercedesovom dizajnerskom centru u Sindelfingenu, pored same posjete, prikazan je i jedan zanimljiv detalj koji je nemoguće ignorisati.

 

Naime, Hamiltonu je prilikom posjete prikazan i umanjeni glineni model na oko nepoznatog modela. Ne možemo reći o čemu se radi pošto može biti tek jedan od konceptnih modela koji su djelo ove dizajnerske mašinerije. Ipak, do sada nismo vidjeli ni jedan sličan koncept, a sigurni smo da se ne radi o AMG Vision GT konceptu iz 2013. Obzirom na to da najviše podsjeća na aktuelni AMG GT, mogli bismo posumnjati da se radi o glinenoj minijaturi koja prikazuje novu generaciju pomenutog modela.

 

U ovom momentu ništa nije zvanično, a iz Mercedesa nisu negacijski odgovorili na direktno pitanje da li je u videu prikazan novi AMG GT. Ostali su prilično nedorečeni i misteriozni, a takav odgovor ostavlja otvorene mogućnosti za razne špekulacije.

 

Šta god ova minijatura predstavljala, izgleda veoma elegantno i dinamično. Čak i ako se radi o novom AMG GT modelu, nećemo ga vidjeti još neko vrijeme obzirom na to da još nismo vidjeli Black Series ediciju aktuelne generacije koja tradicionalno označi kraj jedne generacije.

19:38 | Oct 31, 2019

KOMENTARI (0)