SPORT / FORMULA 1

Daniel Ricciardo vozi za McLaren od 2021. godine

Australski vozač mijenja Carlosa Sainza u britanskoj ekipi

 

Daniel Ricciardo će od sljedeće godine biti vozač legendarne ekipe iz Wokinga. McLaren će od sljedeće godine koristiti Mercedesove pogonske jedinice, a uz Landa Norrisa kao drugog vozača u ekipi, Daniel Ricciardo bi vrlo lako mogao napraviti pravi potez koji će ga dovesti u poziciju da se  bori za šampionsku titulu.

 

Vettelov raskid saradnje sa Ferrarijem pokrenuo je „silly season“ već u maju, a prvi transfer koji je potvrđen je upravo Ricciardov. Iako se mislilo da će Sainzovo upražnjeno mjesto popuniti Vettel, to se na kraju neće desiti već će to mjesto zauzeti njegov bivši timski kolega iz 2014. godine. Australac nije siguran u budućnost sa Renaultom koji definitivno nije pokazao ohrabrujući napredak prošle godine, već su napravili korak unazad i završili iza McLarena u poretku konstruktora.

 

„Potpisivanje ugovora sa Danielom je još jedan korak naprijed u našem dugoročnom planu, a sve to će donijeti novu dimenziju u timu, zajedno sa Landom. Ovo su dobre vijesti za naš tim, partnere i naravno fanove. Takođe, želio bih se zahvaliti Carlosu na izuzetno profesionalnom odnosu i uživaćemo u saradnji sa njim do kraja godine. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere kada napusti McLaren.“, zaključio je Zak Brown, CEO McLaren Racinga.

11:31 | May 14, 2020

KOMENTARI (0)