VIJESTI / PREMIJERE

Debitovala osvježena Opel Astra

opel

Opel Astra Sports Tourer

opel

Opel Astra Sports Tourer

opel

Opel Astra

opel

Opel Astra

opel

Opel Astra

opel

Opel Astra

Koristi PSA motore i tehnologiju

 

Opel je objavio fotografije nove, odnosno blago osvježene Astre. Kada kažemo blago osvježene, mislimo baš blago osvježene. Gotovo i neprimjetno. Jedine promjene koje smo uspjeli uočiti odnose se na prednji branik i nove felge u ponudi. Sve ostalo je skoro identično kao i prije.

 

Obzirom na to da nema velikih vizuelnih promjena, šta je to po čemu se ova i Astra prije facelifta razlikuju? Pa razlike se nalaze pod „kožom“. Astra koja je na tržištu od 2016. godine koristila je tehnologiju tadašnjeg Opelovog vlasnika, General Motorsa. Od ovog facelifta, Astra počinje koristiti PSA motore i tehnologiju te slobodno možemo reći da je ispod površine ovo Peugeot 308.

 

Opel je definitivno doživio preporod prelaskom pod dirigentsku palicu PSA grupacije te će osvježena Astra biti daleko modernija i naprednija. Konačno, Opel se vraća u igru i postaje ozbiljan igrač na evropskom tržištu na kojem može ozbiljno konkurisati svojim ljutim rivalima iz Volfsburga.

 

Dakle, u ponudi motora nalaze se trocilindarski 1.2 Puretech motori PSA grupacije. Oni će biti ponuđeni u tri nivoa snage: 110 KS uz 195 Nm, 130 KS uz 225 Nm i 145 KS uz 225 Nm obrtnog momenta. Dizelaše predstavljaju 1.5 trocilindarski turbo motori sa 105 KS uz 260 Nm i 120 KS uz 300 Nm obrtnog momenta. Prenos snage vrši šestostepeni manuelni mjenjač koji dolazi u seriji, dok se kupci mogu odlučiti i za automatski mjenjač sa devet brzina.

14:12 | Jul 3, 2019

KOMENTARI (0)