VIJESTI / PREMIJERE

Debitovala osvježena VW California

vw

VW California 6.1

vw

VW California 6.1

vw

VW California 6.1

vw

VW California 6.1

vw

VW California 6.1

vw

VW California 6.1

Osvježen izgled popularnog kampera uz više tehnike

 

Ne tako davno, pisali smo o najavama nove, odnosno osvježene Californie sa oznakom 6.1, a danas je i zvanično predstavljen facelift. Kao i do sada, California je bazirana na VW Transporteru, a u odnosu na njihov standardni putnički kombi, California posjeduje sve osobine pravog kampera.

 

Na fotografijama je prikazan model Ocean 6.1 koji predstavlja vrh ponude. Lako ga je prepoznati po njegovoj dvobojnoj karoseriji i kromiranoj masci hladnjaka. Druga dva paketa opreme, Beach i Coast su takođe dobili unaprijeđeni dizajnerski jezik primjenjen na šestoj generaciji Bullija, koji sada ima reoblikovane prednje farove sa novom LED DLR tehnologijom, modifikovane amortziere i ostale manje vizuelne promjene.

 

Jedna od najbitnijih novina u Califoniji je potpuno nova kontrolna ploča koja je pozicionirana iznad vozačeve glave. Kontrolna ploča ima veliki, multi-kolor displej koji vam omogućuje da upravljate osvjetljenjem, pokretnim krovom i drugim funkcijama u kamperu.

 

Nova California je definitivno tehnološki najnaprednija u historiji sa digitalnim klasterom instrumenata koji vam pružaju informacije o vašem putovanju, sistemu ozvučenja... California 6.1 će biti ponuđena sa dva infotainment sistema i dvije navigacije, a na kupcima će biti da se odluče za jednu koja im najviše odgovara. Takođe, nova California će imati i eSIM dodatak koji vam pruža pristup online aplikacijama i sevisima.

 

Umjesto dosadašnjeg hidrauličnog upravljačkog sistema, nova California je dobila elektro-mehanički upravljač za direktnije i dinamičnije upravljanje. Na raspolaganju su vam brojni sigurnosni sistemi, kao i elektronske asistencije.

 

Kamper pokreće čitav opseg 2.0 TDI motora sa različitim nivoima snage. Svi zadovoljavaju stroge Euro 6d standarde emisije gasova. Snaga se šalje na prednje točkove u seriji, dok uz doplatu dobijate pogon na sva četiri točka.

15:55 | Aug 2, 2019

KOMENTARI (0)