VIJESTI / PREMIJERE

Debitovao hibridni Ford Explorer

explorer

Ford Explorer PHEV

explorer

Ford Explorer PHEV

explorer

Ford Explorer PHEV

explorer

Ford Explorer PHEV

Po prvi put dostupan u Evropi

 

Ford je na današnjem eventu u Amsterdamu predstavio brojne elektrifikovane modele koji predstavljaju početak nove ere za Ford. Po prvi put u historiji ponuda Fordovih automobila biće obogaćena i hibridnim izvedbama modela, što je konačno korak naprijed ka modernim tehnologijama.

 

Ford Explorer PHEV će biti najsnažniji model u ponudi čija će pogonska jedinica razvijati čak 450 KS i 840 Nm obrtnog momenta. Baza EcoBoost hibridnog pogona u ovom slučaju je 3.0 V6 benzinski motor sa unutrašnjim sagorijevanjem koji razvija 350 KS. Dodatnih 100 KS stvara električni motor. Zahvaljujući 13,1 kWh litijumskim baterijama, masivni SUV može preći 40 km na električni pogon prema WLTP standardima. Kombinovana potrošnja ove „grdosije“ iznosi svega 3,4 litra na 100 km, a na jedan kilometar emituje 78 grama CO2.

 

Osim što je izuzetno snažan i štedljiv, Explorer PHEV nudi mnogo prostora za višečlanu porodicu. Ford Explorer dolazi sa tri reda sjedišta i velikim prtljažnikom. O snazi ovog automobila govori i činjenica da je u stanju vući teret od 2.5 tone. Kako bi „pomogao“ vozaču, automobil nudi sedam različitih modova vožnje i isporuke snage, dok su četiri glavna Normal, Sport, Towing (za šlepanje), Snow.

 

Prodaja Explorera u Evropi počinje naredne godine sa dva paketa opreme, ST Line i Platinum. Oba paketa opreme u seriji imaju 20-inčne felge. Na sredini instrument table nalazi se 10,1-inčni touch screen, dok je ispred vozača 12,3-inčni digitalni kokpit.

 

Cijene Ford Explorera će biti objavljene naknadno.

17:26 | Apr 2, 2019

KOMENTARI (0)