VIJESTI / PREMIJERE

Debitovao najmanji Hyundaijev SUV

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

venue

Hyundai Venue

Veliki terenac u malom pakovanju

 

Hyundai je za New York spremio premijeru svog najmanjeg SUV-a u ponudi. Novi Hyundai, manji i od Kone, zove se Venue. Kao što smo već ranije pisali, Venue je sve samo ne dosadan i konvencionalan.

 

Kao i kod Kone, prednja svjetla su podijeljena u dva nivoa. Maska hladnjaka je velika i „prozračna“. Forma automobila je izuzetno slična kao i kod Kone, samo u još manjem pakovanju. Venue je 13 centimetara kraći i 3,05 centimetara uži od Kone, a i međuosovinski razmak je manji za 8,13 centimetara. Ipak, Venue je viši od Kone za 1,52 centimetra što ovom modelu daje karakter pravog terenca, dok Kona ostaje urbani crossover.

 

Venue, iako izvana djeluje snagatorski i ni malo nježno, iznutra je moderan i uglađen poput svakog gradskog automobila. Infotainment sistemom se upravlja preko 8-inčnog displeja, dok je digitalni klaster instrumenata smješten na 3,5-inčnom displeju ispred vozača. Ako naručite Venue u Denim nijansi, osim što će automobil biti boje teksasa, u unutrašnjosti ćete imati kombinaciju pravog teksasa i kože. Vozač na raspolaganju ima brojne sigurnosne sisteme i asistencije, kao što su upozorenje na udes ispred vas, pomoć za održavanje automobila u traci, detektor mrtvog ugla, detektor saobraćaja iza vas i brojni drugi.

 

Pod haubom Hyundaija Venue će biti 1.6 litarski motor iz Hyundaijeve Smartstream porodice motora. Snaga će se slati samo na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog mjenjača ili CVT automatika. Iako će imati samo prednji pogon, iz Hyundaija su najavili poseban mod vožnje na snijegu koji će znatno poboljšati trakciju u klizavim uvjetima na cesti.

 

O cijeni ovog modela još nema nikakvih zvaničnih podataka, ali sasvim logična su očekivanja da bude još jeftiniji od Kone, čiji bazni model u BiH košta 36.990 KM.

19:36 | Apr 17, 2019

KOMENTARI (0)