VIJESTI / PREMIJERE

Debitovao novi Ford Mustang Shelby GT350R

ford

Ford Mustang Shelby GT350R

ford

Ford Mustang Shelby GT350R

ford

Ford Mustang Shelby GT350R

ford

Ford Mustang Shelby GT350R

ford

Ford Mustang Shelby GT350R

Nove boje i dijelovi od GT500

 

Ford je predstavio novu izvedbu Mustanga. Shelby GT350R je orijentisan ka stazi, a dijeli mnoge komponente sa jačim „bratom“, GT500. Iako GT500 tek treba da bude predstavljen i njegova pojava je znatno atraktivnija i uzbudljivija, ne smijemo potcijeniti ni ovu „kobru“.

 

GT350R je dobio potpuno novu geometriju prednjeg ovjesa. Komponente ovjesa su unaprijeđene i revidirane, a izmijenjen je i električni servo volan, dok je i kompletan upravljački mehanizam redizajniran i preslikan sa modela GT500. Izvana, kupci mogu izabrati Graber Lime i Twister Orange boje, ukoliko žele skrenu pažnju na sebe i bez pritiska na papučicu gasa. Za one koji su ipak nešto „introvertniji“ i vole manje upečatljive boje, tu su Iconic Silver i Red Hot Metallic.

 

Performantna verzija Mustanga posjeduje i moderne tehnologije povezivosti te ničim ne zaostaje za konkurencijom. GT350R je tako dobio FordPass Connect sistem koji vam omogućuje da preko aplikacije na telefonu nađete svoj auto, otključate i zaključate, provjerite nivo ulja, goriva i pregledate servisne intervale.

 

Ovu zvijer pokreće 5.2 litarski V8 sa flat-plane radilicom zbog koje ovaj Mustang ima drugačiji zvuk nego standardni. Motor razvija 526 KS i 582 Nm obrtnog momenta, a snagu na zadnje točkove šalje šestostepeni ručni mjenjač koji je i jedini u ponudi.

12:40 | Aug 13, 2019

KOMENTARI (0)