VIJESTI / PREMIJERE

Definicija elegancije – novi Mercedes CLA Shooting Brake

cla_sb

Mercedes CLA Shooting Brake

cla_sb

Mercedes CLA Shooting Brake

cla_sb

Mercedes CLA Shooting Brake

cla_sb

Mercedes CLA Shooting Brake

 

Jer ne žele svi SUV

 

Mercedes je na svojoj jutrošnjoj konferenciji za medije predstavio nekoliko svojih modela, a među njima je i CLA Shooting Brake koji je premijerno prikazan. Druga generacija ovog modela je u poređenju sa prethodnikom 48 mm duža, 53 mm šira, ali i 2 mm niža.

 

Ako vam se prošla generacija doimala tijesnom, onda ćete biti zadovoljni novom. Novi CLA Shooting Brake nudi više prostora u kabini, naprijed 35 mm, dok nazad 44 mm više. Ipak, iako je međuosovinsko rastojanje poraslo za 30 mm, prostor za noge se naprijed smanjio za 1 mm, dok je nazad porastao za isto toliko. Padajuća linija krova je nešto drugačije dizajnirana pa nazad imate 8 mm više prostora za glavu nego u prošloj generaciji.

 

Noseći titulu najpraktičnijeg člana porodice A-klase, CLA Shooting Brake ima zapreminu prtljažnika od 505 litara, što je 10 litara više nego prije. Drugačiji dizajn zadnjeg stakla olakšava utovar i istovar prtljage.

 

Nema iznenađenja što se tiče opreme u novom CLA Shooting Brake. Sve što imaju A-klasa, CLA i nova B-klasa, ima i novi CLA Shooting Brake. Od MBUX infotainment sistema, pa do podesivih amortizera – sve je upakovano u Mercedesov kompaktni automobil prezentujući najnoviju tehnologiju iz Štutgarta.

 

Za početak, vrh ponude predstavljaće CLA 250 sa 2.0 litarskim turbo motorom koji razvija 225 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Pogon se prenosi na 4Matic pogon preko sedmostepenog automatskog mjenjača. Novi CLA Shooting Brake u salone stiže u septembru. Ponuda motora će biti doslovno ista kao i kod svih modela iz porodice A-klase. Ubrzo, stižu nam CLA 35 Shooting Brake sa 302 KS, ali prava poslastica dolazi sa brojem 45. CLA 45 Shooting Brake će imati 383 KS, dok će najjača verzija, CLA 45 S imati čak 416 KS.

 

10:03 | Mar 5, 2019

KOMENTARI (0)