VIJESTI / AKTUELNOSTI

DOKAZANO: Kako da uvijek nađete parking mjesto! (VIDEO)

Uz matematički proračun, otkriven način kako da uvijek nađete parking mjesto

 

Koliko ste puta bili u situaciji da tražite parking mjesto, a i nakon dugotrajne potrage za barem jednim slobodnim mjestom za vašeg limenog ljubimca, ostajete bespomoćni i prilično uzrujani. Takve situacije su postale veoma česte u Sarajevu, a vjerujemo da nije ništa bolje ni u drugim bh. gradovima.

 

Problem parking mjesta nije isključivo zastupljen samo u BiH, već je to jedan globalni problem za koji ne postoji dugoročno rješenje. Ipak, naučnici su se potrudili da nađu rješenje i ponude nam prilično efikasno rješenje. U videu koji se nalazi ispod članka, precizno je objašnjen način za pronalazak idealnog mjesta. Iza svega stoji i matematički proračun koji potkrepljuje teoriju prikazanu u videu.

 

Na institutu Santa Fe, Paul Krapivsky i Sidney Redner su izradili kompletnu istraživačku studiju na ovu temu te su podijelili vozače u nekoliko različitih skupina na osnovu njihovog ponašanja i navika. Očigledno je da svi žele najbliže mjesto svom odredištu te je to ultimativni cilj. Ustanovili su da postoje „pokorni“, „obazrivi“ i „optimistični“ vozači. Sve tri „strategije“ su objašnjene pri potrazi za parking mjestom su objašnjene u videu, a vi prosudite koja je najbolja.

16:17 | Sep 30, 2019

KOMENTARI (0)