VIJESTI / AKTUELNOSTI

Dolazak električnog Mustanga pitanje vremena

Iz Forda otkrili planove za budućnost ovog modela

 

Ford je sredinom novembra predstavio svoj prvi električni automobil. Model koji je podigao dosta prašine je Mustang Mach-E, električni crossover inspirisan Mustangom. Dok su neki pozdravili dolazak novog Fordovog modela, neki su to smatrali „svetogrđem“ zbog toga što se u nazivu našao Mustang. Bilo kako bilo, to je nešto na što će se svi morati navići, a ono što će možda još teže „progutati“ je potpuno električni Mustang.

 

To zapravo nije nemoguće jer je Ford uz pomoć Webasta kreirao unikatni prototip električnog Mustanga koji je prikazan na ovogodišnjem izdanju SEMA Showa. Taj model je imao preko 900 KS i ono što je najvažnije (i najneobičnije za električni automobil), snagu prenosi šestostepeni manuelni mjenjač. Glavni inžinjer, Ron Heiser, izjavio je da nedavno predstavljeni Mustang Mach-E nagovještava dolazak i potpuno električnog Mustanga.

 

S Mustangom Mach-E, predstavljena je nova platforma koja će poslužiti kao baza i za naredne Fordove električne modele u budućnosti. Nova platforma je veoma fleksibilna te je primjenjiva i na veće i na manje automobile, a moguće je koristiti i zadnji i pogon na sva četiri točka, a dozvoljava čak i izbor različitih tipova baterija.

 

Ono što je Heiser naglasio je da je električni Mustang mogućnost, ali niko ne zna kada će on stići. On očekuje da Mustang postane potpuno električni onoga momenta kada se kompletno tržište fokusira na električne automobile. Do tada, Mustang će ostati ovakav kakav jeste, a naredna generacija je planirana za 2021. godinu, a vrlo moguće je da novi Mustang ima i hibridnu izvedbu.

09:09 | Dec 2, 2019

KOMENTARI (0)