VIJESTI / PREMIJERE

Dolazak veličanstvenog: ovo je BMW M8!

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

bmw

BMW M8

Dostupan u coupe i kabrio izvedbi

 

Nakon nekoliko mjeseci najavljivanja, mnogo špijunskih fotografija, stigao je prvi BMW M8 u historiji. Iako je u prošloj generaciji koja je bila dostupna devedesetih godina bio napravljen prototip modela M8, nažalost nikada nije ugledao svjetlo dana. Tako je ovo premijera M8-ice u punom smislu te riječi.

 

Urednik portala potajno gaji simpatije prema ovom modelu, opisujući ga kao najljepši automobil ove decenije. Uistinu, BMW-ovi dizajneri napravili su odličan posao, stvoren je automobil koji ostavlja bez daha čak i zagrižene fanove konkurentskih marki.

 

U običnoj izvedbi, BMW 8 je odmjeren i elegantan, međutim u M8 izvedbi, kako da kažemo... Pa jednostavno, radi se o pravom M modelu. Izuzetno agresivan prednji kraj je dobio potpuno crne „bubrege“ i veće bočne usise. Zadnji kraj je dobio četverostruki završetak izduvnog sistema, a diskretni lip spojler nalazi se na rubu vrata prtljažnika.

 

Pod haubom automobila nalazi se moćni 4.4 biturbo V8 motor koji u standardnoj izvedbi razvija 600, a u Competition izvedbi 617 KS. U oba slučaja, obrtni moment je ostao isti – 750 Nm. BMW je kreirao opasnu GT mašinu koja je brža poput nekih superautomobila. Uzmimo za primjer McLaren 570S. BMW M8 Competiton ubrzava podjednako brzo kao i znatno jači i lakši superautomobil.

 

Silnu snagu je potrebno adekvatno prenijeti na podlogu, a za prijenos snage čitave „ergele“ zadužen je osmostepeni Steptronic mjenjač koji je povezan sa BMW-ovim xDrive pogonom na sva četiri točka. Njegove performanse su impresivne. Od 0 do 100 ubrzava za 3,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od elektronski ograničenih 250 km/h. Sa M Driver paketom, automobil može juriti i do 305 km/h što ga čini jednim od najbržih GT automobila na svijetu.

 

BMW M8 je pravi izbor i sigurno automobil koji vam može ponuditi najviše, daleko više od konkurencije. Najjeftiniji primjerci koštaju oko 120.000€, odnosno 130.000€ za Competition model. Osim niske cijene (za taj segment), M8 je i dalje veoma praktičan i uistinu brz. Na primjer, najjeftiniji Aston Martin Vantage košta oko 135.000€, a Ferrari 812 Superfast skoro 300.000€. Dok je znatno brži od Aston Martina, M8 stoji rame uz rame sa duplo skupljim Ferrarijem. Možemo samo čestitati BMW-u na dobro odrađenom poslu i diviti se ljepoti ovog monstruoznog automobila.

09:05 | Jun 5, 2019

KOMENTARI (0)