VIJESTI / AKTUELNOSTI

DS 9 stiže krajem 2019.

Rival njemačkim premijum limuzinama

 

Krajem 2019. godine očekuje nas debi novog modela iz DS Automobiles. Radi se, sasvim netipično, o luksuznoj limuzini. Iako u posljednje vrijeme viđamo sve više SUV modela, DS nas je odlučio iznenaditi i DS 9 napraviti kao limuzinu.

 

Render koji je objavio AutoZeitung, pokazuje graciozan dizajn luksuzne limuzine. Masivna maska hladnjaka sa teksturom karakterističnom za DS automobile. Na neki način, DS 9 bi mogao biti mješavina dizajnerskog jezika korištenog za stvaranje modela DS 3 Crossback i DS 7 Crossback. Iako zvaničnih fotografija nema, čak ni špijunskih, AutoZeitung je prilično uvjeren da će DS 9 izgledati upravo ovako kako su ga prikazali na fotografiji. Peugeot 508 je pokazatelj koliko može biti atraktivna limuzina iz PSA grupacije, a DS 9 će ipak zadržati DS-ov pravac i neće biti kopija 508-ice.

 

Informacije koje imamo, a tiču se pogonskih jedinica, kažu da će DS 9 imati i hibridni i potpuno električni pogon. Obzirom na to da će DS 9 imati veoma važnu ulogu u DS-ovoj ponudi. Potpuno nezavisan o SUV modelima, DS 9 će predstavljati sami vrh ponude iz DS-a. Svojom dužinom od oko 4,8 m ovaj automobil će konkurisati modelima kao što su Audi A4, Mercedes-Benz C-klase, BMW serije 3. To su zapravo njegove glavne „mete“. Dakle, što se ponude motora tiče, DS 9 će vjerovatno posuditi hibridni pogon od 300 KS iz DS 7 Crossback E tense modela. Takođe, planiran je električni DS 9, ali o njemu nema previše informacija.

 

Kao što smo rekli, DS 9 cilja na članove njemačke velike trojke. Kako bi im mogao konkurisati, DS će morati besprijekoran i ponuditi daleko više nego ijedan model do sada iz DS-a. Upravo takav će i biti DS 9. U tehnološkom smislu, biće jednak svojim kolegama, ako ne i napredniji.

 

DS 9 stiže krajem 2019. godine, kada će svi konkurenti predstaviti svoje adute, te će biti „najsvježiji“ u segmentu. Ipak, pred modelom može biti sjajna budućnost iako će imati žestoku konkurenciju.

23:19 | Mar 23, 2019

KOMENTARI (0)