SPORT / BH AUTOSPORT

Dželilović pobjednik slaloma u Jajcu

Kiša nije omela takmičare

 

U Jajcu, tačnije na Plivskim jezerima, voženo je drugo izdanje istoimenog slaloma. Trku je završilo ukupno 57 takmičara, a kao i prošle godine, u Jajcu su gostovali i vozači iz susjedne Hrvatske. Kao i inače, na slalomu se voze tri vožnje, a konačni rezultat se dobija sabiranjem dva najbolja vremena.

 

Najbrži u generalnom plasmanu bio je Zlatan Dželilović. To je, slobodno možemo reći, očekivan rezultat obzirom na to da je i na prvom slalomu voženom na Zalužanima takođe trijumfovao u generalnom plasmanu. Dželilović tako ima maksimalan učinak ove godine: 2/2, kako u svojoj klasi, tako i u grupi i naravno, generalnom plasmanu.

 

Drugo mjesto pripalo je Ivici Maliću koji je u Jajcu uspio popraviti svoj rezultat nakon prilično lošeg otvaranja sezone u Banja Luci kada je u generalnom plasmanu bio deveti. Ipak, za Malića je ovo druga pobjeda u klasi 7.

 

Treće mjesto je osvojio Davor Sikima u, sada već prepoznatljivom Peugeotu 106. Osim trećeg mjesta u generalnom plasmanu, Sikima je slavio pobjedu u klasi 5.

 

U grupi Serija gdje se takmiče obični cestovni automobili, najbrže vrijeme je postavio domaći takmičar Alija Karabašić u Fiatu Cinquicento. Svega četiri desetinke su razdvajale njega i timskog kolegu, Salku Duranovića u Citroen Saxu. Sličan zaostatak za Duranovićem, imao je Nedeljko Škrba u Zastavi Yugo. Prva tri u samo osam desetinki govori o tome koliko je tijesna borba bila.

 

Grupa Sprint pripala je pobjedniku u generalnom plasmanu – Zlatanu Dželiloviću. Nešto preko četiri sekunde zaostatka za prvoplasiranim Dželilovićem imao je Davor Sikima, dok je na trećem mjestu u grupi, a prvom u klasi 6, trku završio Đorđe Sekulović u Renault Cliu. Sekuloviću je drugo mjesto izmaklo za svega 16 stotinki.

 

Najbrži u grupi Sport, bio je Ivica Malić ispred Armina Mujkanovića koji se inače takmiči na brdskim trkama. Nakon Skradina, Mujkanović je stigao u Jajce kako bi „skratio“ sebi vrijeme do naredne brdske trke i ostvario respektabilan rezultat među vozačima kojima je ovo primarna disciplina. Treće mjesto u grupi je pripalo Robertu Maliću, sinu Ivice Malića kojima je ova staza domaća.

 

Naredni slalom za Šampionat BiH trebao bi se voziti u Sarajevu, 14. jula u organizaciji Auto 4x4 Cluba iz Sarajeva, a kompletne rezultate slaloma u Jajcu pogledajte OVDJE.

Foto: Aras Mundžić / Garage 78

11:53 | Jun 2, 2019

KOMENTARI (0)