VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ekskluzivne slike novog BMW-a Serije 5

bmw

BMW Serija 5 (2021)

bmw

BMW Serija 5 (2021)

Oštrije linije prednjeg i zadnjeg kraja

 

Osvježeni BMW Serije 5 stiže nam ove godine. To potvrđuje i curenje zvaničnih fotografija u javnost, što nam sugeriše da bi nova „petica“ mogla debitovati čak kroz nekoliko dana. Shodno očekivanjima koja su stvorena zahvaljujući špijunskim fotografijama, osvježena Serija 5 će biti dosta slična modelu prije facelifta, ali će znalci moći razlikovati ova dva modela.

 

Općenito gledajući, prednji kraj će biti „oštriji“ nego prije, a to se najviše odnosi na klaster prednjih svjetala koja su dobila oštriju konturu, a prednji branik je dobio naglašenije linije i otvore. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da maska hladnjaka, popularni „bubrezi“, nisu postali ogromni kao na Seriji 7 te je Serija 5 ostala i dalje veoma elegantna i usklađena. Straga, takođe imamo nešto oštrije linije i izlomljene površine zadnjeg branika.

 

Ponuda motora će biti proširena novim hibridnim motorom koji će se nalaziti u 545e punjivom hibridu. Očekujemo da će to biti isti 3.0 redni šestocilindarski turbo benzinac koji u kombinaciji sa elektromotorom isporučuje 388 KS. Špijunske fotografije nam najavljuju mogući dolazak i CS verzije sportskog, M5 modela, a na to nas upućuju bronzane felge koje su obilježje CS modela.

 

Premijera BMW-a Serije 5 će gotovo sigurno biti održana putem interneta zbog pandemije korona virusa, a u bližoj budućnosti neće biti nikakvih sajmova koji bi mogli poslužiti za predstavljanje.

13:18 | Apr 30, 2020

KOMENTARI (0)