VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ekstremni Chiron bi mogao juriti i do 500 km/h

Šef Bugattija govorio o mnogim temama

 

Bugatti prolazi kroz turbulentan period. Fokus na proizvodnji hiperautomobila ne donosi željeni profit, a od stava da nikada neće proizvesti SUV, dolazimo do toga da je dizajn tog automobila spreman i da se ozbiljno razmišlja o njemu. Ipak, to ne zavisi samo od volje čelnika Bugattija već i od finansija koje trenutno ne dozvoljavaju njegovu proizvodnju.

 

Istovremeno, Bugatti je izgubio „brzinsku bitku“ sa Koenigseggom. Agera RS je potukla njihov stari brzinski rekord, a iz Bugattija nisu željeli dati odgovor na taj rezultat. U međuvremenu, Hennessey sprema obaranje rekorda sa Venomom F5, dok Koenigsegg također priprema još bržu verziju njihovog najnovijeg modela Jesko koji bi mogao ići brže od 480 km/h.

 

Šef Bugattija je izjavio kako bi ekstremna izvedba Chirona s lakoćom postigla brzinu od čak 500 km/h. Pod ekstremnom izvedbom se podrazumijeva još jača verzija automobila od trenutne koju pokreće 8.0 W16 motor od 1.500 KS. S druge strane, SSC Sjeverne Amerike je siguran kako je samo nova Tuatara sposobna za takav poduhvat.

 

Upitan da prokomentariše SUV model, izjavio je da je dizajn spreman i da su čelnici grupacije bili veoma zadovoljni onim što su vidjeli, kao i potencijalni kupci. Ipak, trovratni SUV za sada neće u proizvodnju zbog nedovoljnog budžeta, ali to ne znači da je njegov dolazak u potpunosti otpisan.

12:07 | Aug 9, 2019

KOMENTARI (0)