VIJESTI / TUNING

Elektrifikovani Porsche 911 inspirisan Safarijem

porsche

KMR Porsche 911 Turbo S

porsche

KMR Porsche 911 Turbo S

Neko nije mogao dočekati hibridni 911 pa ga je sam napravio

 

Oni koje prate sve vijesti vezane za Porsche su dobro upoznati sa imenima Vonnen i Kelly-Moss. Kelly-Moss Road and Race je kompanija koja pravi unikatne primjerke modela 911 za trkanje na pistama, ali i off-road trke. Veoma su posvećeni svakom detalju te svaki 911 koji prerađuju, rastavljaju „do posljednjeg šarafa“. Druga kompanija koju smo spomenuli je Vonnen, kompanija koja je razvila kompaktni hibridni sistem Shadow Drive.

 

Najnovija kreacija KMR kompanije i Vonnena je 911 sa hibridnim sistemom. Ne brinite se, nije to onaj hibridni sistem koji automobilu značajno poveća masu, već je u pitanju upravo Shadow Drive sistem koji je veoma kompaktnih dimenzija i male mase te se montira na mjesto zamajca. U KMR-u su izabrali 911 Turbo S za ovaj poduhvat. Ono što je najbolje jeste činjenica da ovaj automobil možete naručiti i KMR će ugraditi Shadow Drive sistem u njega i dobijate hibridni 911.

 

Uz standardnu snagu modela 911 Turbo S, dolazi i dodatnih 150 KS. Ovime, već performantni 911 Turbo S dobio je još više snage, bolji obrtni moment, a uz sve to i dosta nižu potrošnju goriva. Za sada ne postoji univerzalni cjenovnik za ugradnju ovog sistema jer cijena varira od tipa modela 911 kakav želite kreirati.

14:25 | Feb 9, 2020

KOMENTARI (0)