SPORT / FORMULA 1

Ferrari najbrži u Mercedesovom „dvorištu“

f1

Carlos Sainz

f1

Pierre Gasly

f1

Max Verstappen

f1

Lewis Hamilton

f1

Charles Leclerc

Leclerc i Vettel otvorili vikend najbržim vremenima na prvom i drugom treningu

 

Formula 1 ovog vikenda gostuje na Hockenheimu. Iako je sve u znaku Mercedesa i njihovih 125 godina u automobilizmu, Ferrarijevi vozači su zacrtali da im pokvare slavlje i budu ispred njih u njihovom „dvorištu“. Barem to sugerišu rezultati prva dva treninga. Razlike su relativno male, ali pravo stanje stvari ćemo znati tek sutra.

 

Prvi trening je pripao Sebastianu Vettelu koji se vratio na Hockenheim nakon prošlogodišnjeg debakla u Sachs krivini. Njemački vozač je sigurno osjećao blagu nelagodu tokom prvih krugova, međutim, čini se da je to daleko iza njega jer je pokazao izvrsnu brzinu, baš kao i njegov kolega, Charles Leclerc. Ferrari na Hockenheim nije donio nikakva poboljšanja, već korsiti paket sa Silverstonea, samo sa daleko više podataka na raspolaganju. Leclerc je pokazao još bolju brzinu na drugom treningu i nagovijestio novu pobjedu nad timskim kolegom, čak i na njegovoj domaćoj stazi.

 

Druga najbrža ekipa na današnjim treninzima je bio Mercedes. U oba navrata, najbliži pratioc Ferrarijevih vozača je bio Lewis Hamilton. Iako je i sam pravio greške, one su bile daleko manje nego one koje je pravio Valtteri Bottas. Finac je definitivno popustio pod pritiskom koji sa sobom nosi ova godina i gubi bitku sa Hamiltonom. Mercedes ni slučajno ne smijemo otpisati jer su ovo tek prvi treninzi, a za sutra je najavljena i promjena vremena koja bi trebala više odgovarati W10.

 

U Red Bullu su imali djelimično dobar dan. Dok je Verstappen bio prvi iza Mercedesovih vozača, Gasly je ponovo van prave forme, a čak je i u završnici drugog treninga izletio sa staze i udario u zid, pri čemu je ozbiljno oštetio svoj bolid.

 

I na Hockenheimu bismo mogli gledati žestoku borbu za mjesto najboljih od ostalih. U konkurenciji su Haas, McLaren i Renault, a vrlo lako se u tu borbu može umiješati i Alfa Romeo, pa čak i Racing Point. Jedini koji nemaju nikakve šanse za to mjesto su Toro Rosso, sudeći po tempu na treninzima i naravno, već standardno, najsporiji Williams.

17:08 | Jul 26, 2019

KOMENTARI (0)