VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari ne namjerava praviti električni superautomobil

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

Spremni su na iznimku samo ako će donijeti mnoštvo novih inovacija

 

Ferrari nema namjeru proizvesti električni superautomobil. Iako se konkurencija sprema na uvođenje takvog modela, u Maranellu ne žele odstupati od svoje tradicije, a spremni su na iznimku, samo ako će taj električni superautomobil donijeti mnoštvo novih inovacija koje će Ferrari staviti u žižu interesovanja.

 

Iako se odriču električnih automobila, barem za sada, u budućnosti možemo očekivati Ferrarijeve hibride. To je nagovijestio model SF90 Stradale, najsnažniji Ferrarijev automobil u historiji i ujedno prvi punjivi hibrini model iz Maranella. Ferrari će elektrifikacijom zadovoljiti norme koje su sve striktnije i proizvođačima ne ostavljaju mnogo izbora. Ipak, još uvijek ćemo moći uživati u Ferrarijevom karakterističnom zvuku.

 

U jednom intervjua koje je dao za britanski magazin Autocar, Ferrarijev šef marketinga, Enrico Galliera je izjavio kako ne postoje nikakvi planovi za izradu električnog automobila. Takav sigurno nećemo vidjeti u Ferrarijevoj ponudi još minimalno pet godina, pa čak i više. U Ferrariju smatraju kako tehnološki napredak baterija još uvijek nije na zadovoljavajućem nivou za upotrebu u superautomobilima, a posebice u Ferrariju. Ipak, iz Ferrarija ne odbacuju mogućnost proizvodnje jednog takvog automobila, ali to možemo očekivati tek onda kada tehnologija dozvoli da u potpunosti nosi Ferrarijev unikatni DNK.

08:10 | May 16, 2020

KOMENTARI (0)