VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari odgađa dolazak električnog superautomobila

Nezadovoljni tehnologijom baterija i dužinom punjenja

 

Električni automobili, polako ali sigurno, postaju dio ponude svih proizvođača. Kada kažemo svih, mislimo čak i na one koji su sinonim za moćne sportske automobile s motorima koji su neumjereni u svemu, pa tako i u buci i potrošnji goriva, ali i pružanju zadovoljstva, bilo da se radi o zvuku ili pak o sirovoj snazi.

 

Ferrari je samo jedan u nizu proizvođača koji će uskoro u svojoj ponudi imati i potpuno električni automobil. Ipak, kako stvari trenutno stoje, to neće biti tako brzo obzirom na to da u Ferrariju nisu zadovoljni tehnologijom baterija, kao ni dužinom punjenja istih te dolazak svog električnog superautomobila odgađaju minimalno pet godina.

 

Prvobitni plan da se električni automobil predstavi u periodu 2018.-2022. se mijenja. CEO Ferrarija, Louis Camilleri je izjavio kako razvoj električnih automobila još uvijek na nivou na kojem bi trebao biti, te da postoje jasni problemi u pogledu autonomije koja nije zadovoljavajuća. Camilleri je definitivno potvrdio dolazak električnog Ferrarija, ali tek nakon 2025. godine.

 

U međuvremenu, inžinjeri u Maranellu će nastaviti da rade na standardnim i hibridnim modelima. Ove godine smo vidjeli nekoliko Ferrarijevih premijera, a jedna od njih je bila i premijera Ferrarija SF90 Stradale. Radi se o punjivom hibridu koji raspolaže sa najvećom snagom u historiji kompanije – čak 986 KS.

08:48 | Dec 13, 2019

KOMENTARI (0)