VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari Portofino Coupe stiže sutra?

ferrari

Ferrari Portofino

ferrari

Ferrari Portofino

ferrari

Ferrari Portofino

ferrari

Ferrari Portofino

Prvi, a vrlo vjerovatno i jedini teaser uoči predstavljanja

 

Prošlog mjeseca, snimljen je špijunski video koji prikazuje kamuflirani Ferrari Portofino u coupe izvedbi. Automobil je prvobitno predstavljen u septembru 2017. godine i to u kabrio izvedbi, a sada je došao red i na verziju sa fiksnim krovom. Na svom zvaničnom Instagram profilu, Ferrari je objavio prvi i vjerovatno posljednji teaser uoči premijernom predstavljanju.

 

Na fotografiji se vide sunčane naočare sa odrazom famozne rimske građevine i maksimalno zamućenim automobilom koji sutra očekujemo. Zašto Rim? Zato što će tu biti održano predstavljanje automobila koje bi, po malo nekarakteristično za Ferrari, trebalo biti otvoreno za javnost. Automobil koji je fotografisan pod kamuflažnim platnom ima nešto kraće međuosovinsko rastojanje što bi značilo da je Portofino u coupe izvedbi zapravo dvosjed.

 

Portofino coupe će se od kabrio izvedbe razlikovati tek u karoserijskoj izvedbi. Pod haubom ovog automobila se krije 3.9 litarski V8 biturbo motor koji razvija 600 KS i 760 Nm obrtnog momenta. Snaga se na zadnje točkove šalje preko sedmostepenog automatskog mjenjača. Osim njega, pod haubom bi se mogao naći i Ferrarijev novi V6 hibridni motor.

21:37 | Nov 12, 2019

KOMENTARI (0)