VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari potvrdio dolazak hibridnog V8 superautomobila

Novi model ipak neće debitovati u Ženevi

 

Ferrari će ove godine predstaviti novi superautomobil sa centralno smještenim motorom. Novi automobil će, sada već sigurno, biti hibrid. Određene glasine su najavljivale samo limitiranu ediciju već postojećeg modela, ali sa hibridnim pogonom. Iz Ferrarija su demantovali sve te navode i potvrdili dolazak novog hibridnog modela. Zanimljivo, predstavljanje neće biti ni na jednom velikom sajmu, a prve isporuke se očekuju već naredne godine.

 

Ferrarijev CEO, Louis Camilleri, izajvio je da odluka o hibridnom modelu došla nakon izvještaja za 2018. godinu. Nepoznati izvor je izjavio da će novi model imati hibridni V8 motor. Ovo ne bi bio prvi hibrid iz Ferrarija pošto je njihov LaFerrari, predstavjlen 2013. godine, također hibridni.

 

Imajući u vidu sve detalje, opise i špijunske fotografije, već možemo stvoriti sliku kakav automobil možemo očekivati. Kao testni model, koristie se kamuflirani 488 sa izmjenjenim izgledom prednjeg i zadnjeg kraja. Ljudi koji su vidjeli model u živo izjavili su da je automobil daleko tiši od „normalnog“ 488.

 

Prije svoje smrti, bivši šef Ferrarija, Sergio Marchionne, potvrdio je da Ferrari radi na hibridnom V8 motoru koji bi debitovao 2019. Tada je odbio da kaže kojem je automobilu namijenjen taj motor. Kasnije su stigle informacije da bi novi hibridni pogon mogao biti ponuđen i u Ferrarijevom prvom SUV modelu, Purosangue. Camilleri je za kraj rekao i da je potpuno električni Ferrari na putu i njegov dolazak se očekuje 2023. godine. Nažalost, to su jedine informacije koje je dao o prvom električnom automobilu iz Maranella.

08:40 | Feb 16, 2019

KOMENTARI (0)