VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari predstavlja dva nova modela ove godine

ferrari

Ferrari 812 GTS

ferrari

Ferrari Roma

ferrari

Ferrari F8 Tributo

ferrari

Ferrari SF90 Stradale

Širenje ponude uprkos korona virusu

 

Ferrari je jedan od mnogih proizvođača koji je zaustavio proizvodnju svojih automobila zahvaljujući pandemiji korona virusa. Pandemija sve više i više slabi te se svijet polako sprema za povratak u normalne uslove života. Tako je i kod proizvođača automobila koji će u narednom periodu morati naporno da rade kako bi nadoknadili izgubljeno. Vremena za gubljenje nema, a to je itekako jasno ljudima u Maranellu.

 

Shodno tome, ove godine ćemo dobiti dva nova „propeta konja“. Premijeru novih Ferrarijevih modela možemo očekivati krajem godine. Cilj je da Ferrari raste i napreduje kao kompanija, a očekuje se i širenje biznisa na nova, neistražena tržišta. U svakom slučaju, 2020. godina je trebala biti konsolidacijska godina nakon čak pet premijernih predstavljanja prošle godine.

 

Za sada, nemamo čak ni najmanje naznake koji bi to modeli mogli biti. Jedino što je koliko – toliko sigurno je da ove godine nećemo vidjeti Purosangue, Ferrarijev prvi SUV. Njegova premijera ostaje planirana za 2022. godinu. Ipak, u Ferrariju ne namjeravaju podrediti kompletnu ponudu SUV-ovima, već će svoju postojeću samo obogatiti jednim modelom veoma popularnog segmenta u ovom momentu. U svakom slučaju, Ferrari ne želi odstupati od svoje tradicije, te će i dalje u njihovoj ponudi preovladavati GT i sportski automobili.

09:27 | Apr 24, 2020

KOMENTARI (0)