VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ferrari predstavlja dva nova modela ovog mjeseca

ferrari

Novi V12 Spider

ferrari

Novi V8 Spider

Dva nova kabrioleta u ponudi

 

Louis Camilleri, CEO Ferrarija je tokom jedne konferencije izjavio da kompanija iz Maranella planira dvije svjetske premijere u septembru. Naravno, nije rekao premijere kojih modela, ali na današnjici je nemoguće sačuvati tajnu i na internetu se pojavila fotografija koja nam otkriva o kojim modelima je zapravo riječ.

 

Na fotografiji se nalaze dvije metalne pločice na kojima su otisnute siluete ta dva modela. Jasno je da se na jednoj pločici nalazi silueta modela 812 u kabrio izvedbi, a tome u prilog govori i natpis „Novi V12 Spider“. 812 u kabrio izvedbi bi mogao nositi oznaku GTS, a njegova premijera bi se trebala desiti za manje od sedam dana.

 

Drugi model koji ima svoju pločicu je F8 Tributo, takođe u kabrio izvedbi.  Nasljednik modela 488 GTB predstavljen je ove godine, a već do kraja septembra bi trebala bi trebali vidjeti i u Spider izvedbi. Motor ostaje isti, što znači da će ga pokretati V8 mašina, a koju će oznaku nositi još nije poznato.

 

Ova godina je itekako bila produktivna za Ferrari. Do sada su predstavili F8 Tributo, SF90 Stradale i P80/C, a pored dva kabrioleta koji stižu ovog mjeseca, u novembru bismo trebali vidjeti i prvi V6 hibrid koji će pokretati novi GT model iz Ferrarija.

14:22 | Sep 3, 2019

KOMENTARI (0)