SPORT / FORMULA 1

Ferrari prikazao SF90

Bolid koji treba prekinuti jedanaestogodišnji post u Maranellu

 

Ferrari je predstavio svoj novi bolid, SF90. Bolid koji je stigao nakon godine pune nade, ali na kraju velikog razočarenja za Ferrari i njegove navijače. Tokom cijele sezone, Ferrarijev bolid je bio brži i spremniji od Mercedesovog, međutim velike greške Sebastiana Vettela i Ferrarijevog strateškog odjela, nepogriješivom Hamiltonu su otvorili put do titule.

 

Novi bolid, kao i svi bolidi do sada predstavljeni, zapravo su evolucija prošlogodišnjih bolida. Ferrari SF90 ne donosi ništa novo i revolucionarno, što je rekao i sam Mattia Binotto, šef tima. SF90 je evolucija sjajnog prethodnika koji je upisao šest pobjeda u sezoni i Vettelu je omogućio da se bori za pole pozicije, pobjede i u konačnici titulu.

 

Za razliku od prijašnjih bolida, novi SF90 je mat crveni, kao posebna livreja u znak 90 godina postojanja Ferrarija. Na bolidu je vidljivo i nešto više crne boje koju donosi njihov glavni sponzor Mission Winnow.

 

Da podsjetimo, Ferrari u novu sezonu ulazi sa izmjenom u vozačkoj postavi. Tim će u pohodu na titulu, petu sezonu uzastopno voditi Sebastian Vettel. Garažu će dijeliti sa novajlijom u Formuli 1, Charlesom Leclercom, koji bi vrlo lako mogao dodatno „zagorčati“ život Sebastianu Vettelu. Vettel je pod velikim pritiskom nakon loše prošle godine kada je ponajviše zbog svojih ličnih grešaka izgubio možda čak i izvjesnu titulu.

11:31 | Feb 15, 2019

KOMENTARI (0)