VIJESTI / AKTUELNOSTI

Fiat sprema osvježeni Tipo za kraj godine

fiat

Fiat Tipo

fiat

Fiat Tipo

fiat

Fiat Tipo

fiat

Fiat Tipo

Prototip ulovljen na testiranju

 

Fiat Tipo druge generacije debitovao je u oktobru 2015. godine. Od tada, automobil se nije mnogo mijenjao i zreo je za podmlađivanje. U Fiatu su svjesni toga te će Tipo do kraja godine dobiti svoju blago osvježenu verziju koja donosi nešto moderniji izgled i unaprijeđenja.

 

Prve „špijunske“ fotografije prikazuju prototip osvježenog Tipa na ulicama u javnom saobraćaju. Već je na prvi pogled jasno da će izmjene biti minimalne i da se tiču samo prednjeg kraja koji je jedini i kamufliran na prototipu. Određeni izvori tvrde da će osvježeni Tipo imati i novi dizajn prednjih svjetala iako trenutni prototip koristi svjetla aktuelnog modela.

 

Ponuda motora bi mogla ostati ista ukoliko se Fiat ne odluči na elektrifikaciju Tipa. Benzince predstavlja 1.4 motor sa 95 i 120 KS, dok su dizelaši dostupni u dvije verzije: 1.3 i 1.6 Multijet takođe sa 95 i 120 KS. U zavisnosti od motora, Tipo je dostupan sa petostepenim ili šestostepenim manuelnim mjenjačem, kao i šestostepenim Dualogic automatikom.

 

Tipo je nasljednik modela Bravo i Linea u Evropi u C-segmentu. Fiatov konkurent Golfu se proizvodi u Turskoj i sa više od 600.000 primjeraka, možemo reći da je pun pogodak za torinskog proizvođača. Osvježeni Fiat Tipo možemo očekivati krajem godine kada će i zvanično krenuti njegova prodaja.

10:19 | Mar 12, 2020

KOMENTARI (0)