SPORT / BH AUTOSPORT

Finale kružnog šampionata na Ušću

Odluka o šampionima na čuvenoj uličnoj stazi u Beogradu

 

Ušće – čuveno beogradsko trkalište. Kroz historiju je ugostilo brojne velike okršaje, a ne smijemo zaboraviti činjenicu da su se na ulicama Beograda vozile trke svjetskog šampionata, davne 1939. godine. Ta trka je bodovana za šampionat koji je preteča Formule 1. Od tada, na Ušću se ne voze više tako veliki šampionati, ali i dalje iz godine u godinu ugosti najbolje vozače iz regiona.

 

Šampionat BiH na kružnim stazama je započeo u Srbiji, na Mišeluku. Zatim su naši takmičari vozili trku na domaćem terenu u Zalužanima, a pretposljednja trka šampionata je bilo gostovanje na Grobniku u Hrvatskoj. Sada je došlo vrijeme da se sve nedoumice razriješe i dobijemo nove šampione na krugu.

 

Van konkurencije za Šampionat BiH, ali u konkurenciji za Kup Fića, nastupaće momak iz Bijeljine, Milen Simić. Milen je oduševio domaću publiku na trci u Loparama koju je izvezao na samom limitu, a njegova Zastava 850 je bila prava atrakcija.

 

U klasi N2 nastupiće tri takmičara. Draško Cunjak na Ušće dolazi sa svojim Peugeotom 106. Milan Stojnić će sa svojom Hondom Civic još jednom pokušati da pobijedi mlađeg konkurenta iz Banja Luke, a iz Sarajeva će mu se pridružiti još jedan veteran, Nedeljko Lazarević u Peugeotu 106.

 

Kao i u klasi N2, i klasa N3  će brojati tri takmičara. To su Krešimir Bodnaruk, Branimir Simić i Fuad Smajić. Bodnaruk je na Grobniku imao problem s autom te je odustao prije same trke. Smajić je ostvario dobar rezultat u Hrvatskoj, a Simić se nada pobjedi nakon velikih muka koje ima sa drugim automobilom koje vozi na brdu.

 

Jedini takmičar u klasi E1-14 biće Bojan Simić Turbe. Uvijek brzi Turbe će pokušati još jednom da oduševi publiku u Beogradu svojim borbenim karakterom na stazi.

 

Jasmin Hrnić će ponovo biti sam u klasi E1-15. Hrnić je pokazao i dokazao da mu čak i konkurencija iz jačih klasa ne predstavlja problem te bi nakon izvrsnih nastupa na prethodne tri trke, Hrnić na brilijantan način mogao da zaključi sezonu.

 

Dvojica Banjalučana će se nadmetati u klasi E1-16. Milorad Drinić će u svojoj Hondi Civic EG nastojati da ponovo savlada Željka Kukića u Opel Astri OPC.

 

Za kraj, u najjačoj klasi, E1-17,  nastupiće Damir Ljubić iz Širokog Brijega sa svojim BMW-om M3. Ljubiću je ovo drugi nastup ove godine nakon što je u Banja Luci takoše vozio kružnu trku u junu ove godine.

 

Progam trkačkog vikenda na Ušću počinje u subotu 31.8.2019., kada su na rasporedi treninzi koji počinju u 11:00. Sutradan, 1.9.2019. ujutro od 09:00 do 11:00 se vozi warm up, dok je početak trka planiran za 12:30. Svečana dodjela priznanja zakazana je za 17:30.

17:37 | Aug 28, 2019

KOMENTARI (0)