VIJESTI / PREMIJERE

Ford Focus dobio hibridni EcoBoost motor

ford

Ford Focus mHEV

ford

Ford Focus mHEV

ford

Ford Focus mHEV

ford

Ford Focus mHEV

Nova pogonska jedinica će biti dostupna kompletnoj ponudi modela Focus

 

Ford Focus sa blagim hibridnim sistemom je zvanično predstavljen po prvi put nakon što je najavljen u martu prošle godine. Automobil je dobio najnoviju blagi hibridni pogon koji će biti dostupan i u Pumi i Fiesti. Radi se o 1.0 trocilindarskom turbo benzinskom agregatu sa starter generatorom koji prikuplja snagu izgubljenu na kočenju. Sistem crpi energiju iz baterije od 48V sa zračnim hlađenjem, a koja je smještena ispod suvozačevog sjedišta.

 

Sve u svemu, nova pogonska jedinica ima ukupnu snagu od 155 KS. Prema navodima iz Forda, hibridni Focus će imati kombinovanu potrošnju goriva od 5,1 litar na 100 kilometara uz emisiju CO2 od 115 grama po kilometru, mjereno po novom WLTP ciklusu. U ponudi će biti i slabija izvedba automobila sa 125 KS.

 

U ovisnosti od tržišta, elektrifikovani Focus će biti ponuđen u svim paketima opreme: Titanium, Activ, ST-Line i Vignale, kao i u svim karoserijskim izvedbama. Još jedno značajno poboljšanje Focusa je i potpuno digitalni 12,3-inčni kokpit koji će koristiti unaprijeđeni sistem sa jasnijim i intuitivnijim ikonicama, življim bojama i HD rezolucijom.

13:19 | Jun 22, 2020

KOMENTARI (0)