VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford Focus uživa veliku popularnost u Evropi

ford

Ford Focus Active X Vignale

ford

Ford Focus Active X Vignale

ford

Ford Focus Active X Vignale

Svakih 135 sekundi, u Evropi se proda jedan Focus

 

Svakodnevno slušamo priče o velikom interesovanju za crossoverima i SUV automobilima. Na mnogim tržištima, terenci preuzimaju primat i proizvođači nerijetko gase svoje standardne modele kako bi ih zamijenili nekom izvedbom terenca. Ipak, kada je Evropa u pitanju, tu kompakti itekako imaju još mnogo toga da kažu. Ford Focus je čist primjer za to. Podatak iz uvoda ste dobro pročitali – tako je, svakih 135 sekundi u nekoj evropskoj državi, proda se jedan primjerak Focusa.

 

U 20 ključnih evropskih država, Focus je postigao izvrsne prodajne rezultate koji nisu bili ovako dobri još od 2015. godine, a u kompaniji zaista uživaju u ovoj velikoj potražnji za Focusom. Do kraja oktobra, prodato je 194.700 primjeraka ovog automobila, a od predstavljanja u junu prošle godine, prodato je preko 250.000 primjeraka. Gledajući sveukupni učinak, Focus je prešao 7.000.000 prodatih primjeraka od premijere prve generacije, sada već daleke 1998.

 

Jedan od razloga zašto je Focus toliko popularan je i raznolikost ponude. Kupci mogu izabrati standardni hatchback, karavan, sportski ST model, Active X Vignale izvedbu s karakterom crossovera, a u pripremi je i novi Focus RS. Nova Active X Vignale varijanta je bazirana na standardnom Vignale modelu, ali uz povećani klirens i robusniji izgled.

 

Ponuda modela Focus će biti dodatno obogaćena od naredne godine sa blagom hibridnom verzijom EcoBoost benzinskog motora koja je najavljena u maju ove godine. Do sada nisu saopšteni nikakvi detalji o toj pogonskoj jedinici, ali se sumnja da će biti ista kao i ona u Pumi, gdje se radi o 1.0 litarskom, trocilindričnom turbo motoru s hibridnim sistemom, ukupne snage od 153 KS.

14:40 | Dec 4, 2019

KOMENTARI (0)