VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford Mondeo ipak nastavlja „živjeti“ u novoj generaciji?

ford

Ford Mondeo Wagon Hybrid

ford

Ford Mondeo Wagon Hybrid

ford

Ford Mondeo Wagon Hybrid

Sadržaj povjerljivih dokumenata procurio u javnost i otkrio sudbinu čuvenog Fordovog modela

 

Ford Mondeo je bio u velikoj opasnosti zahvaljujući SUV trendu koji ne ostavlja mnogo prostora velikim limuzinama. Isprva, Ford je planirao da aktuelna generacija Mondea bude i posljednja za ovu Fordovu instituciju. Glavni faktor je slaba prodaja. Ipak, Mondeo je i dalje prodavaniji od Peugeota 508, te je to ulilo nadu Fordovim čelnicima i navelo ih da još jednom razmisle o njegovoj sudbini.

 

Sudeći po sadržaju povjerljivih dokumenata koji nikako nisu trebali dospjeti u javnost, Mondeo bi mogao nastaviti da živi, ali u novoj formi. Prema posljednjim glasinama, nova generacija i novi početak za Mondeo kao model, planiran je za drugu polovinu 2021. godine. Umjesto dosadašnje forme limuzine sa karavanskom izvedbom, novi Mondeo bi mogao postati isključivo karavan sa elementima crossovera.

 

Dakle, Mondeo će postati nešto slično Passatu Alltrack koji takođe dolazi u formi karavana sa povišenim klirensom i karakterom blagog terenskog vozila. Takođe, pod haubom će vrlo moguće biti i 2.5 litarski hibridni motor koji je uveden u model Kuga, a uskoro će biti dostupan i u modelima S-Max i Galaxy.

20:51 | Jan 23, 2020

KOMENTARI (0)