VIJESTI / TUNING

Ford Mustang Spec 5 iz RTR-a sa 750 KS

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

ford

Ford Mustang Spec 5 RTR

Deseta godišnjica RTR-a uz poseban Mustang Spec 5

 

Ford Mustang je kultni „muscle car“ koji je planetarna zvijezda. Gdje god se pojavi, neovisno o generaciji i starosti modela, Mustang će biti u centru pažnje. Kult Mustanga je dodatno osnažen brojnim filmskim pojavljivanjima kao i tuning projektima baziranim na ovom modelu pa se „armija“ fanova svake godine sve više širi.

 

RTR je kompanija osnovana prije 10 godina od strane profesionalnog driftera i takmičara u Formuli D, Vaughna Gittena Juniora koji je počeo da se bavi tuniranjem svih verzija Ford Mustanga. Iako biste očekivali da RTR svoj fokus stavlja na kreiranje drift mašina, prevarili ste se. Gitten Jr. Naglašava kako u RTR-u nastoje kreirati ultimativno vozačko iskustvo i iskoristiti raskošni potencijal i performanse Mustanga.

 

U saradnji sa Lebanon Fordom, Gitten Jr. i njegova kompanija RTR su kreirali deset primjeraka Mustanga Spec 5. Deset primjeraka simbolizuje deset godina postojanja firme, a RTR će ga ponuditi odabranoj grupi klijenata. Mustang Spec 5 kombinuje RTR Spec 3 i Spec 2 pakete koji kao rezultat daju monstruma od 750 KS „upakovanog“ u agresivni widebody kit.

12:14 | Mar 30, 2020

KOMENTARI (0)