VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford Mustang u R-Spec izvedbi

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

ford

Ford Mustang R-Spec

Veliki paket unaprijeđenja

 

Australska divizija Forda spremila je Mustang u posebnoj R-Spec izvedbi. Nažalost, namijenjen je isključivo lokalnom tržištu te ga evropljani neće moći kupiti. Ipak, ostaje nam da uživamo u njegovim fotografijama koje prikazuju njegovo veličanstvo u još jednoj sjajnoj verziji. Planirano je da bude izrađeno samo 500 primjeraka ovog vozila. Početna cijena kreće od oko 60.000€, a prve isporuke se očekuju početkom naredne godine.

 

Ono što je začuđujuće je da Ford Australija nije objavio nikakve tehničke podatke o motoru koji pokreće ovaj automobil. Jedino što možemo zaključiti sa fotografija jeste da se radi o 5.0 V8 motoru s kompresorom, a moguće je da njegova snaga iznosi 700 KS i 827 Nm obrtnog momenta. Za bolje hlađenje, ugrađen je aluminijski interkuler i full-face hladnjak. Mustang R-Spec dolazi isključivo sa šestostepenim mjenjačem.

 

Automobil je nastao u saradnji sa Herrod Performance kućom, najvećim distributerom Ford Performance dijelova an Sjeverne Amerike. Oni su obezbijedili aktivni izduvni sistem sa četiri moguća podešavanja: Quiet, Normal, Sport i Race Track.

 

Na R-Spec su ugrađene i Ford Performance opruge koje automobil čine 20 milimetara nižim od standardnog Mustanga GT, a tu su i MagneRide adaptivni amortizeri. Podesiva balans štanga je za 5 milimetara veća naprijed i 3 nazad. Na automobilu dolaze 19-inčne felge sa Michelin Pilot Sport 4S gumama.

09:12 | Oct 10, 2019

KOMENTARI (0)