VIJESTI / PREMIJERE

Ford osvježio S-Max i Galaxy

ford

Ford Galaxy

ford

Ford Galaxy

ford

Ford Galaxy

ford

Ford Galaxy

ford

Ford S-Max

ford

Ford S-Max

ford

Ford S-Max

ford

Ford Galaxy i S-Max

Stižu i u Vignale izvedbi

 

Ford je predstavio redizajnirane modele S-Max i Galaxy. Njihova dva najveća monovolumena su stilski unaprijeđeni i modernizovani kako bi držali korak sa ostatkom ponude, a uvedeni su brojni elementi koje smo do sada viđali na novom Focusu, Fiesti, Kugi, kao i crossoveru Puma. Ford je na neki način izgradio novi imidž svojih modela te su lako prepoznatljivi.

 

Glavni cilj Forda s ovim modelima je da postanu moderni i kompatibilni sa modernim tehnologijama. S-Max i Galaxy nikada nisu bili napredniji nego što je to slučaj sada, a povezivost sa pametnim telefonima nikada nije bila bolja. Druga stavka na koju su itekako obratili pažnju jeste udobnost i prostranost ovih modela koja je presudna obzirom da su namijenjeni velikim porodicama. Ipak, nemojte misliti da se radi o dosadnim MPV vozilima. Njihov dizajn je i dalje veoma dinamičan i atraktivan te su u Fordu napravili pravu stvar.

 

U Fordu se najviše ponose Vignale izvedbama ova dva modela koje su i najluksuznije. Instrument tabla Galaxyja Vignale je obložena kožom, upravljač ima grijanje, a papučice su obložene aluminijumom, dok S-Max pored ovih značajki posjeduje i prednja sjedišta sa grijanjem i hlađenjem, kao i električnim podešavanjem položaja i masažnom funkcijom. FordPass Connect je novi sistem koji vam omogućuje da se čak 10 uređaja upari i poveže s ovim automobilom, a putem tog sistema, automobil vas upozorava na moguće zastoje na putu kojim idete.

 

I Galaxy i S-Max su dostupni isključivo s dizelskim motorom, dostupnim u tri nivoa snage. Dvolitarski EcoBlue dizelaš dolazi sa 150, 190 i 240 KS. Osnovni modeli dolaze sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, dok su skuplje varijante dostupne i sa unaprijeđenim osmostepenim Quickshift automatskim mjenjačem.

12:40 | Oct 8, 2019

KOMENTARI (0)