SPORT / WRC

Ford predstavio izgled Fieste WRC za 2020. godinu

ford

Ford Fiesta WRC

ford

Ford Fiesta WRC

ford

Ford Fiesta WRC

ford

Ford Fiesta WRC

Nove boje za nove izazove

 

Sve smo bliži početku nove sezone WRC šampionata. Reli Monte Karlo se vozi od 23. januara i timovi ulaze u završnu fazu priprema za novu sezonu. Kao glavni favoriti, nameću se Ott Tanak i Hyundai Motorsport koji su 2019. godinu završili u veoma dobroj formi. Ott Tanak je slavio čak šest puta, a Hyundaijevi vozači su trijumfovali na četiri relija i konstantnim rezultatima donijeli prvu titulu u korejski tim s bazom u Njemačkoj.

 

Prije nekoliko dana, M-Sport Ford WRT je potvrdio svoju postavu za 2020. godinu. Boje ekipe će braniti Teemu Suninen, Gus Greensmith i Esapekka Lappi. Iako su posljednji objavili svoju postavu, prvi su predstavili izgled svoje Fieste WRC koja i dalje ima najviše titula. Uz dvije vozačke (2017. i 2018.), M-Sport Ford je osvojio i konstruktorsku titulu u 2017. godini.

 

Sada se to čini dosta velikim, skoro nemogućim izazovom obzirom na finansijske mogućnosti tima, ali ne smijemo otpisati ovaj legendarni tim koji ima daleko najduži staž u ovom šampionatu. Fiesta je za razliku od prošle godine, obojena u bijelu sa karakterističnim dizajnom za M-Sport Ford. Uz dominantno bijelo-plavu kombinaciju i Fordov logo, na automobilu je malo zastupljeniji njihov dugogodišnji partner Castrol te ćemo nakon nekoliko godina vidjeti i njihovu zelenu na Fordovim WRC jurilicama.

 

Veliko predstavljanje automobila za WRC sezonu će biti održano u Birminghamu, 11. januara. Tada ćemo znati izgled svih automobila za novu godinu, a imaćemo i finalni uvid u stepen razvoja Hyundaija i20 WRC i Toyote Yaris WRC koji važe za glavne kandidate za titulu.

11:48 | Jan 9, 2020

KOMENTARI (0)