VIJESTI / PREMIJERE

Ford predstavio Mustang55

ford

Ford Mustang55

ford

Ford Mustang55

ford

Ford Mustang55

ford

Ford Mustang55

Povodom 55. rođendana legendarnog modela

 

Ford ove godine slavi 55. rođendan jednog od najslavnijih modela na svijetu. Mustang je prepoznatljiv i popularan neovisno o kontinentu, a mnogi su ga zavoljeli zbog njegovog „macho“ karaktera koji je obilježje svih generacija Mustanga. Tim povodom, Ford je kreirao specijalnu ediciju Mustanga koja se zove Mustang55.

 

Specijalna edicija Mustanga biće dostupna i u coupe i u kabrio izvedbi. Mustang55 je baziran na Mustangu GT sa 5.0 litarskim V8 motorom, a rođendanska edicija je dobila novu haubu, oznake edicije i opcionalni zadnji spojler. Coupei će imati crni krov i crnu masku hladnjaka sa novim Mustangovim logom na sredini. Kada govorimo o felgama, crnom krovu i crnoj masci pridružuju se i visokosjajne crne felge od 19 inča.

 

Enterijer automobila je osvježen karbonskim detaljima na instrument tabli i kožom presvučenom centralnom konzolom sa sivim šavovima. Ukoliko naručite Mustang55 sa šestostepenim manuelnim mjenjačem, stepene prenosa ćete mijenjati preko unikatne ručice mjenjača, dok će oni koji izaberu 10-stepeni automatik takođe dobiti unikatnu metalnu ručicu. Sjedišta, kao i obloge vrata su presvučene Alkantarom.

 

Ukoliko ne želite masivni V8 motor, možete dobiti ekonomičniji 2.3 EcoBoost šestocilindarski motor, ali mimo specijalne edicije. Ipak, možete si priuštiti drugačije retrovizore i zadnji spojler inspirisan Shelbyjem. Takođe, Ford je spremio i Active Valve Performance Exhaust sistem koji je sada dio standardne opreme. Njegova uloga je da reguliše razinu buke koju proizvodi automobil ovisno o tome koje je doba dana kako ne biste uznemiravali svoje komšije.

 

Ford namjerava i dalje nuditi Mustang Bullitt kupcima u Evropi drugu godinu uzastopno, a u ponudi će se naći uz 2.3 litarski Mustang i Mustang55.

14:22 | Jul 25, 2019

KOMENTARI (0)