VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford predstavio Pumu u ST-Line Vignale izvedbi

ford

Ford Puma ST-Line Vignale

ford

Ford Puma ST-Line Vignale

Izvjesno najskuplja Ford Puma koju ćete moći kupiti

 

Ford je predstavio najskuplju varijantu svog crossovera Puma. U isčekivanju Pume ST, Ford nas je počastio novom izvedbom Pume koja u svom nazivu nosi ST, ali je zapravo puno više od onoga što smo očekivali. Iako se ne radi o isključivo sportskoj varijanti, Puma ST-Line Vignale kombinuje najbolje adute sportskih ST modela i luksuznih sa paketom opreme Vignale.

 

Uistinu, Puma ST-Line Vignale izgleda „skupo“, otmjeno i elegantno. Automobil je dobio unikatnu masku hladnjaka sa aluminijskim okvirom, dok su bočni usisi potpuno drugačije dizajnirani, specijalno za ovu izvedbu. Više promjena, desilo se iznutra gdje je Ford ubacio „masu“ serijske opreme koja uključuje automatska LED svjetla, specijalna WIndsor kožna sjedišta i Manacor kožni upravljač, premium B&O audio sistem, keyless otključavanje i pokretanje motora, kao i SYNC 3.4 infotainment sistem.

 

Ford je objavio kako će u Pumi sada biti dostupan i 1.5 litarski EcoBlue dizelski motor od 120 KS uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. Osim toga, Puma je konačno dobila i automatski mjenjač. Sedmostepeni DCT automatik će biti dostupan sa 1.0 litarskim EcoBoost motorom od 125 KS.

09:56 | May 29, 2020

KOMENTARI (0)