VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford Puma ST prikazan u prvom teaseru (VIDEO)

Zabavni karakter hot hatchbacka i svestranost crossovera u jednom

 

Ford je i zvanično potvrdio da će u njihovoj ponudi se naći i Puma ST. Performantna izvedba novog crossovera već neko vrijeme je prisutna na cestama pod kamuflažnom folijom, a sada je Ford otklonio sve sumnje da li će ili neće biti uveden u masovnu proizvodnju. Na zvaničnoj Facebook stranici Forda u Velikoj Britaniji, objavljen je živopisni video teaser Pume u ST izvedbi.

 

ST izvedba automobila će biti znatno agresivnijeg izgleda u poređenju sa standardnom Pumom. Maska hladnjaka je izmijenjena i otvorenija za bolji protok zraka ka motoru, a diskretni spliter se nalazi na dnu branika. Blatobrani su blago prošireni za „mišićaviji“ izgled, a Ford je spremio i nove točkove, asimetrično dizajnirane sa krakovima u obliku slova V. Straga, nalazi se veći krovni spojler i redizajnirani branik sa parom izduvnih cijevi.

 

Obzirom na to da je Puma bazirana na Fiesti, očekuje se da Puma ST preuzme isti motor koji koristi i Fiesta ST. Radi se o 1.5 trocilindarskom turbo benzincu koji u Fiesti razvija 198 KS i 290 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na prednje točkove putem šestostepenog manuelnog mjenjača. Za ubrzanje automobila od 0 do 100 km/h biće potrebno oko šest sekundi po procjenama Fordovih inžinjera.

 

09:15 | May 2, 2020

KOMENTARI (0)