VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford spremio limitiranu seriju Fieste ST

fiestast

Ford Fiesta ST Performance

fiestast

Ford Fiesta ST Performance

fiestast

Ford Fiesta ST Performance

fiestast

Ford Fiesta ST Performance

fiestast

Ford Fiesta ST Performance

Nažalost, Fiesta ST Performance dostupna samo u Velikoj Britaniji

 

Ford je kreirao limitiranu seriju svog malog hot hatchbacka, Fieste ST. Kako bi je odvojili od obične Fieste ST, u naziv su dodali riječ „Performance“ po čemu se da naslutiti da je ova Fiesta ljuća.

 

Ograničena na svega 600 primjeraka, model je zasnovan na najvišoj razini opreme ST-3, dolazi u Deep orange nijansi narandžaste. Auto izgleda izuzetno atraktivno zahvaljujući tako upečatljivoj boji, ali i ultra laganim mat crnim 18-inčnim felgama koje su uštedile čak 7 kg u odnosu na standardne felge na ST-3 varijanti. Zbog načina izrade, ove felge su i značajno jače i izdržljivije, a zaštićene su troslojnom zaštitom za vožnju u zimskim uslovima.

 

Osim lakših felgi, Performance edicija je dobila i novi ovjes razvijan na Nurburgringu. Prednji kraj je zahvaljujući tome 15 mm niži, a zadnji 10 mm. Ovjes je moguće i ručno podešavati, odnosno njegovo ponašanje i tvrdoću.

 

Performance edicija je dobila mnoštvo dodataka u seriji koje biste na običnoj Fiesti ST morali doplatiti. To uključuje LED svjetla, unaprijeđeni B&O sistem ozvučenja, ali i Fiesta ST Performance paket. On uključuje Quaife šper diferencijal, launch control, kao i svjetlosne indikatore za promjenu brzina.

 

Cijene Ford Fieste ST Performance biće objavljene narednog mjeseca, a očekuje se da ne bude jeftinija od 25.000 funti. Ford će početi primati narudžbe za ovaj model u junu, a prve isporuke se očekuju u septembru.

14:45 | Apr 10, 2019

KOMENTARI (0)