VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford spremio zvjerski GT za Goodwood

Masivno zadnje krilo nagovještava uzbudljivu verziju GT-a

 

Ford će na ovogodišnjem izdanju Goodwood Festivala Brzine predstaviti novu verziju aktuelne generacije modela GT. Automobil će biti predstavljen 4. jula na Fordovoj press konferenciji, a do tada, možemo da „maštamo“ o tome šta nas očekuje zahvaljujući teaseru koji je objavljen.

 

Automobil je u potpunosti u tami, te sve što možemo vidjeti je njegova silueta, prednja LED svjetla i masivno zadnje krilo. Ako ćemo biti iskreni, djeluje nam poput trkaće verzije GT-a, a takvo nešto ne može da ne valja. Obzirom da GT u GT3 specifikaciji već postoji, možemo pretpostaviti da je ovdje riječ o nekoj visokoperformantnoj, cestovnoj izvedbi ovog automobila.

 

Ovogodišnje izdanje Goodwood festivala će biti definitivno posebno za Ford. Naime, iz Forda su najavili brojna iznenađenja. Po prvi put u Velikoj Britaniji, biće prikazan novi Focus ST, a zakazana je i zvanična premijera Mustanga Shelby GT500 koji ima 760 KS i 847 Nm obrtnog momenta. Oba automobila će učestvovati i na brdskoj trci, zajedno sa GT3 verzijom modela GT, kao i NASCAR verzijom Fusiona.

 

Osim ovih modela, na slavnoj brdskoj trci u Goodwoodu će se pojaviti i Fiesta WRC, Hoonitruck i Escort RS Cosworth u vlasništvu Ken Blocka, drifterski Mustang RTR, kao i legendarni Zakspeedov Turbo Capri, trkaći automobil iz 1980. godine.

13:22 | Jun 21, 2019

KOMENTARI (0)