VIJESTI / PREMIJERE

Ford Transit u Evropi stiže s Raptorovom maskom

ford

Ford Transit Trail

ford

Ford Transit Trail

ford

Ford Transit Active

ford

Ford Transit Trail

Slična unaprijeđenja stižu i na putnički Tourneo

 

Ford je predstavio novu liniju robusnih modela Transit i Transit Custom, koji nose oznake Trail i Active. Narudžbe su otvorene već sada, a prve isporuke se očekuju krajem ljeta. „Terenska“ verzija jednog od najpopularnijih komercijalnih vozila u Evropi će dobiti robusniju karoseriju uz ojačanja poput terenskih vozila.

 

Glavna novost i „zaštitni“ znak je masivna, mat crna maska hladnjaka sa velikim slovnim natpisom „Ford“, dok je prednji branik kao i kompletna karoserija u nižem dijelu obložena mat crnim ojačanjima od plastike i odbojnicima na bočnim vratima. Specifične su i nove 16-inčne felge i Trail / Active oznake na prednjim vratima, a manja izvedba – Transit Custom, može biti opremljena i krovnim nosačima i ulaznim pragovima.

 

Obje varijante „terenskog“ Transita dolaze sa novim šper diferencijalom i revidiranim sistemom kontrole proklizavanja koji je podešen da automatizovano povećava trakciju na skliskim površinama. Transit je opremljen i Fordovim inteligentnim sistemom pogona na sva četiri točka. Baziran na Transitu sa zadnjim pogonom, sistem šalje svu snagu na zadnju osovinu u normalnim uslovima, a po potrebi, 50% snage prebacuje na prednje točkove.

 

Pod haubom se nalazi dvolitarski turbo dizelski motor koji stiže u tri razine snage: 128, 168, 182 KS, a Transit Custom Trail je opremljen i sa blagom hibridnom tehnologijom. Sistem od 48V prikuplja snagu na kočenju koju koristi da isporuči više snage pri opterećenju.

10:42 | Jun 16, 2020

KOMENTARI (0)