VIJESTI / AKTUELNOSTI

Ford uvodi novi ulazni nivo za Mustang Performance

Stiže u narednih nekoliko sedmica

 

Ova sedmica je definitivno protekla u znaku Forda i vijesti vezanih za „plavi oval“. Nakon što su u Amsterdamu predstavili čitavu plejadu elektrifikovanih vozila i uveli hibridni pogon, najavili povratak Pume, te ponovo govorili o električnom SUV-u zasnovanom na Mustangu, sada nam stižu vijesti za „obični“ Mustang.

 

Dobro, ne baš obični Mustang. Radi se o Performance izvedbi koja ima poboljšane performanse. Ne znamo mnogo toga. Ford je u ovom slučaju bio jako škrt na detaljima jer žele sve sačuvati za New York Auto Show. Znamo da će ovaj model biti zapravo ulazni nivo Performance izvedbe. Po svoj prilici, Ford je kreirao reinkarnaciju SVO inačice Mustanga.

 

Za one koji ne poznaju najbolje historiju Mustanga iz '80-ih godina prošlog vijeka, Ford je u periodu od 1984. do 1986. proizvodio Mustang SVO koji je imao 2.3 četverocilindarski turbo motor koji je razvijao 205 KS. Imao je istu snagu kao i Mustang GT koji je imao V8 motor, ali je SVO bio znatno lakši zbog manjeg motora.

 

Na današnjici, to je vrlo moguće obzirom na to da u ponudi već postoji 2.3 EcoBoost motor od 310 KS u baznom modelu. Uz manja podešavanja moglo bi se dobiti adekvatno povećanje snage, kao i poboljšani ovjes, mogli bismo dobiti SVO modernog doba, samo što bi vjerovatno nosio oznaku ST.

 

Za sada, sve ostaje u domenu špekulacija, te nam ne ostaje ništa drugo nego da čekamo sajam u New Yorku i premijerno predstavljanje.

08:07 | Apr 5, 2019

KOMENTARI (0)