VIJESTI / AKTUELNOSTI

G63 AMG ponizio Audi R8 na trci ubrzanja (VIDEO)

g63

Mercedes-AMG G63

amgvsaudi

Mercedes-AMG G63 vs Audi R8

amgvsjeep

Mercedes-AMG G63 vs Jeep Grand Cherokee

Automobil za sve prilike

 

Postoji svega nekoliko automobila koji su ostali gotovo isti od svoje prve generacije pa do dan danas. Pri tom ne mislimo da nije bilo nikakvog napretka, već da je njihov dizajn samo evoluirao. Jedan od takvih automobila je Mercedesova G-klasa, popularni „G-wagen“.

 

Ukoliko ste ljubitelj avantura, onda je ovaj automobil pravi izbor za vas. U moru SUV-ova, G-klasa je među rijetkim pravim terenskim vozilima. Za ovaj izvrsni automobil prepreke ne postoje, a blato je njegovo prirodno okruženje. Međutim, kada poželite da se gradom „šepurite“ svojim macho-automobilom, dovoljno je da posjetite praonicu i sperete svu prljavštinu i spremni ste za grad. A šta ako poželite da učestvujete na trkama ubrzanja?

 

Pa, možemo vam reći da i za to imate adekvatno oružje. Video koji se ove sedmice pojavio na Youtubeu pokazuje prelijepi primjerak nove generacije G63 AMG. On je odmjerio snage sa „bratom“ iz AMG-a, E63 s kojim je bio rame uz rame. Zatim je na red došao Audi R8 Spyder sa, recimo samo „čudnim“ ukrasom na masci hladnjaka koji je lako dobio dvoboj.

 

Uslijedio je šok. Još jedan R8 je stao kraj G63 i svi su očekivali još jednu laganu pobjedu Audija, međutim, G63 je doslovno ponizio ovaj sportski automobil koji je oko 500 kg lakši i zakazao završni dvoboj sa automobilom koji spada među najbrže terence na svijetu. Za kraj, G63 je izazvao Jeep Grand Cherokee Trackhawk. Na snimku je teško procijeniti ko je odnio pobjedu, ali je jasno da G63 možete koristiti u svakoj prilici. Šta god vam padne na pamet, G63 je tu da vas isprati.

08:41 | Apr 21, 2019

KOMENTARI (0)