VIJESTI / AKTUELNOSTI

GR Yaris pokazao šta može uoči predstavljanja (VIDEO)

Premijera 10. januara

 

Prije sedam dana, na internetu su se pojavile fotografije Toyote Yaris GR bez trunke kamuflaže. I pored toga, iz Toyote žele da se „igraju“ s nama te nam s vremena na vrijeme objave teaser u kojem jasno demonstriraju moć ovog ni malo bezazlenog mališana. U posljednjem videu, za volanom su se našli, sada već bivši, članovi Toyota Gazoo Racinga, tima koji se takmiči u WRC šampionatu.

 

Tako su se u novom teaseru s GR Yarisom poigrali svjetski prvak, Ott Tanak, kao i njegove kolege, Jari-Matti Latvala i Kris Meeke, ali i njihov šef, Tommi Makinen, jedan od najvećih reli vozača svih vremena. Njih četvorica su provozala GR Yaris i podijelili s nama svoje utiske. Kada jedan hladnokrvni Finac poput Makinena izjavi da je automobil „uzbudljiv“, onda je jasno da se radi o pravom vozačkom automobilu.

 

Za sada, još nemamo tehničke detalje. Ipak, gotovo svi vjeruju kako će automobil dobiti četverocilindarski turbo motor povezan sa manuelnim mjenjačem i pogonom na sva četiri točka. Ipak, postoji šansa da će automobil koristiti trocilindarski turbo motor, barem ako sudimo po zvuku u prethodnim teaserima. Toyota će u svakom slučaju, veliki dio mehaničkih solucija sa svog WRC modela primjeniti na cestovnom GR Yarisu. Jedva čekamo.

10:14 | Dec 19, 2019

KOMENTARI (0)