SPORT / FORMULA 1

Haas predstavio svoj bolid za novu sezonu

Zimska pauza se konačno završila

 

Iako se ne radi o nekom timu od kojeg se može očekivati pohod na titulu, duga zimska pauza je konačno završena i Haas je prvi koji je prikazao svoj bolid za sezonu 2019.  Nova sezona donosi nova pravila sa ciljem poboljšanja trkanja. Jednostavnije prednje i šire zadnje krilo obilježja su novih pravila, a svi smo s nestrpljenjem čekali interpretaciju novog pravilnika.

 

Haas je primjenio „školski“ primjer bolida za novu seoznu. Velike razlike u dizajnu prednjeg krila njihovog VF-19 u odnosu na shematski prikaz koji je menadžment Formule 1 priložio prošle godine, gotovo da ni ne postoje. To je u velikoj mjeri i bio cilj kako bi se smanjila nadmoć timova sa boljim odjeljenjima za aerodinamiku, ali i lakše praćenje bolida ispred.

 

Novi Haasov bolid je blaga evolucija prošlogodišnjeg. Dio javnosti okupljene oko Formule 1 je sarkastično prokomentarisao Haasovu današnju prezentaciju kao predstavljanje Ferrarijevog prošlogodišnjeg bolida, aludirajući na velike sličnosti njihovog VF-18 (Haasov bolid iz 2018.) i SF-70H (Ferrarijev bolid iz 2017.). Najveća promjena se ogleda u promjeni grafičkog identiteta tima. 

 

Haas je prve tri sezone koristio kombinaciju crvene, sive i crne boje, a za ovu godinu dobili su novog generalnog sponzora koji je značio potpunu promjenu. Sada su Haasovi bolidi u crno-zlatnoj kombinaciji, u skladu sa bojama sponzora Rich Energy.

 

Naredno predstavljanje je zakazano za 11. februar kada će svoj bolid predstaviti Toro Rosso.  Naravno, najinteresantnija predstavljanja su zakazana za 13. i 15. februar kada će svoje bolide predstaviti ljuti rivali, Mercedes i Ferrari.

 

05:19 | Feb 7, 2019

KOMENTARI (0)