SPORT / FORMULA 1

Hamilton: Ferrari je imao više vremena za razvoj

Aktuelni prvak smatra da je Ferrari u prednosti

 

Lewis Hamilton, akutelni svjetski prvak Formule 1, izjavio je nešto što se blago kosi sa izjavom koju je dao njegov tim. Mercedes je izjavio kako su razvoj W10 započeli još 2017. godine. Hamilton je pak, izjavio da je Ferrari u prednosti jer su počeli razvijati bolid prije njih.

 

Osim toga, složio se sa Mercedesovim šefom, Totom Wolffom, koji je izjavio da Ferrari ima prednost od oko pola sekunde po krugu. Ako se te tvrdnje obistine, Lewis kao glavnog “krivca” vidi borbu za prošlogodišnji naslov.

“Očito je da kroz godinu imamo grupu ljudi koji rade na tome da osvojimo titule. Ako vidite da vam titule izmiču, logično je da povučete neke ljude iz te borbe. Stoga, vrlo je vjerovatno da je Ferrari krenuo s razvojem bolida za ovu godinu najmanje mjesec dana ranije od nas. Mi smo bili fokusirani na naše naslove, koje smo na kraju i osvojili.”

 

Nakon jedne diskretne i kulturne provokacije usmjerene ka kolegama iz Maranella, Lewis je ipak u duhu sportiste pohvalio Ferrari i njihovu formu na testiranjima:

“Lov i obrana naslova su dvije različite stvari. Prošle su godine na testiranjima imali dobar bolid, a sada su još bolji. To je u redu, ne smeta nam taj izazov i borba. To samo znači da moramo raditi još više. Jako sam ponosan na ono što je moj tim napravio kako bi bili tu gdje jesmo.”

14:27 | Mar 2, 2019

KOMENTARI (0)