SPORT / FORMULA 1

Hamilton i Rossi zamijenili „mašine“ (VIDEO)

hamros

Lewis Hamilton i Valentino Rossi

hamros

Lewis Hamilton i Valentino Rossi

hamros

Lewis Hamilton i Valentino Rossi

rossi

Valentino Rossi

hamros

Lewis Hamilton i Valentino Rossi

Jednokratna zamjena disciplina za ikone Formule 1 i MotoGP-a

 

Ono što je bilo ranije najavljivano putem kanala društvenih mreža, sada se i desilo. Lewis Hamilton, aktuelni svjetski prvak u Formuli 1 i Valentino Rossi, sedmostruki MotoGP prvak su na kratko zamijenili mašine. Tako se Hamilton našao na Yamahi YZR-M1 koju je Rossi koristio tokom ove godine, dok je Rossi bio za volanom Mercedesovog W08 EQ Power+, šampionskog bolida iz 2017. godine.

 

Hamilton ne krije svoju strast za dvotočkašima te je objeručke prihvatio ovu priliku. Rossiju je F1 mašinerija poznata od ranije. Svoje prve krugove u F1 bolidu, legendarni „Doktor“ je napravio još 2006. godine kada je testirao Ferrarijev bolid za tu sezonu kada je ostvario samo sekundu sporije vrijeme od Michaela Schumachera. Ovoga puta, Rossi je imao znatno napredniju i bržu zvijer u rukama.

 

„Duel“ dvojice legendarnih vozača se odigrao na stazi Ricardo Tormo u Valensiji, stazi na kojoj se regularno vozi finalna trka MotoGP šampionata, a ranije su se i predsezonska testiranja u Formuli 1 održavala na ovoj stazi. Pogledajte kako su se Hamilton i Rossi snašli u novim ulogama i s novim mašinama.

21:43 | Dec 11, 2019

KOMENTARI (0)