SPORT / FORMULA 1

Hamilton slavio na VN Bahreina

Aktuelni prvak i Mercedes iskoristili tehničke probleme

 

Lewis Hamilton je slavio na trci za VN Bahreina. Pobjeda koju aktuelni svjetski prvak nije zaslužio iz prostog razloga jer je Charles Leclerc dominirao trkom do njene same završnice kada je zbog problema sa motorom Leclerc izgubio prednost od preko deset sekundi. Još jedan težak udarac za Ferrari obzirom na to da su tokom čitavog vikenda bili brži i bolji od svih konkurenata.

 

Valtteri Bottas zauzeo je drugu poziciju koji je takođe prestigao Leclerca i iskoristio Leclercove probleme. Leclerc je uspio doći do cilja na trećoj poziciji zahvaljujući odustajanju Renaultovih vozača koji su izazvali izlazak safety cara na stazu te se tako sačuvao od eventualnog napada Maxa Verstappena koji je ipak završio na četvrtoj poziciji. Peto mjesto je osvojio Sebastian Vettel koji je svojom greškom u duelu sa Hamiltonom, a kasnije i pucanja prednjeg krila, pao na devetu poziciju, ali se uspio vratiti koliko toliko i doći u top pet.

 

Lando Norris je ostvario rezultat karijere osvojivši šesto mjesto u McLarenu, dok je njegov kolega, Carlos Sainz odustao. Sedmo mjesto je pripalo Kimiju Raikkonenu u Alfi Romeo. Svoje prve bodove za Red Bull osvojio je Pierre Gasly. Prvi bodovi u karijeri pripali su Alexu Albonu osvajanjem devete pozicije. Posljednje mjesto u bodovima pripalo je Sergiu Perezu.

 

Poen za najbolji krug je pripao sjajnom Charlesu Leclercu koji je ponio titulu moralnog pobjednika. Gotovo sigurno pred njim stoji sjajna budućnost, ali bi Ferrari prije svega morao da poradi na svom bolidu koji drugu trku uzastopno ima problem sa pouzdanošću.

18:57 | Mar 31, 2019

KOMENTARI (0)